skip to Main Content

Sacha de Boer meets Hellen van Meene

Op 24 Oktober 2019 gaan deze twee dynamische dames een gesprek met elkaar aan over fotografie in de Ruïnekerk in Bergen.

Met de herkenbare professionaliteit van Sacha en haar heldere en doortastende manier van vragen stellen zal ze Hellen interviewen. De enthousiaste en aanstekelijke manier van vertellen die Hellen zo kenmerkt zal tot een onderhoudende avond over fotografie leiden in woord en beeld.

Achter elke foto zit een verhaal. Wat is dat verhaal, hoe komt het tot stand? En wanneer is een foto goed gelukt, of toch niet? Er kunnen uiteraard ook vragen worden gesteld vanuit de zaal. Deze avond voor de fotografieliefhebber, professional of amateur zal worden opgeluisterd door live muziek.

Hellen van Meene (1972, Alkmaar) studeerde fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam. Haar werk wordt internationaal tentoongesteld en bevindt zich in de vaste collecties van grote musea over de hele wereld, zoals het Guggenheim Museum in New York, Stedelijk Museum Amsterdam, Victoria and Albert Museum in Londen, Art Institute of Chicago, Brooklyn Museum, Museum of Contemporary Art in Los Angeles en San Francisco Museum of Modern Art.

Sacha de Boer (1967, Amsterdam) is fotograaf, visueel verhalenverteller en voormalig nieuwslezer die bekendheid wierf toen ze tussen 1996 tot 2013 een van de vaste presentatoren van het NOS-achtuurjournaal was. In 2013 zegde ze haar baan op om terug te keren naar haar oorspronkelijke vak: de fotografie.

Haar werk is te zien op zowel solo- als groepsexposities. Ze werkt in opdracht voor oa National Geographic, Nouveau, de Bezige Bij, Prometheus, Amref Flying Doctors, het Liliane Fonds en Oxfam Novib.

Aanvang: 20:15 uur
Ticket: E 12,50 incl. 1 drankje
Ruïnekerk, Bergen
Back To Top