skip to Main Content

Wat is de Kunst10daagse?

De Kunst10daagse is een evenement waarbij bijna 300 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee in Noord-Holland. Traditioneel vindt dit culturele festival plaats in de maand oktober.
De Kunst10daagse is breed geprogrammeerd met een artistiek en toegankelijk palet van schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, fotografie, etsen en keramiek.

Beeldende kunst, literatuur, muziek en podiumkunsten

De Bergense School heeft bij uitstek bijgedragen aan het culturele en artistieke klimaat dat Bergen ook nu nog zo uniek maakt. In de lijn van deze traditie biedt de Kunst10daagse professionele kunstenaars, galeries, en jong talent een podium voor hun artistieke producten. Met als uiteindelijke doel de toegang tot beeldende kunst zo laagdrempelig mogelijk te houden.

De Kunst10daagse ging in 1993 van start. Inmiddels ontvangen we jaarlijks circa 40.000 bezoekers en is de K10D een belangrijk onderdeel van het aanbod aan culturele evenementen in Bergen en Bergen aan Zee.
Zo is het muziekfestival voor jong talent The International Holland Music Sessions niet meer uit Bergen weg te denken. De Zwarte Schuur/Filmtheater CineBergen is een regionaal filmhuis, met hoogstaande artistieke producten. Daarnaast zijn er de talrijke galeries die ieder afzonderlijk Bergen interessant maken voor de kunstliefhebber. Ook kunstenaars van verschillende disciplines die zich hier vestigen, dragen bij aan wat het kunstenaarsdorp Bergen is gaan heten. Museum KRANENBURGH met haar museale en educatieve functie is een plaats waar kunst zich kan ontwikkelen, geen discipline uitgezonderd. Beeldende kunst, literatuur, muziek en podiumkunsten vinden hun weg naar dit gebouw met internationale allure aan de rand van Bergen.

De Kunst10daagse van Bergen is verbonden met en komt voort uit deze rijke culturele en artistieke traditie. De bezoekers aan ons evenement nodigen wij nu alvast uit; wandel door de website, laat u inspireren en bezoek ons kunstenaarsdorp tijdens de Kunst10daagse.

De Kunst10daagse 2023 vindt plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 29 oktober.
De meeste locaties zijn gratis toegankelijk en dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur.

De foto’s op deze website zijn gemaakt door Kenneth Stamp

Op wie draait de organisatie van de K10D?

K10D kan alleen maar georganiseerd worden door de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers door het jaar heen en tijdens de K10D. Daarnaast is er een bestuur van vier leden. Ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Voorzitter is Dick Min, penningmeester Sjaak Duin, lid/ICT Pim van Leeuwen, Anneke Prins, bureau K10D en Charda Jansen, coördinator K10D.

Algemeen mailadres: info@k10d.nl.

Jaarverslag 2022

Back To Top