De Kunst10Daagse Bergen – Bergen aan Zee

De Kunst10Daagse (K10D) is een evenement waarbij ruim 300 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee in Noord-Holland. Traditioneel vindt dit culturele festival plaats in de maand oktober. De K10D is breed geprogrammeerd met een artistiek en toegankelijk palet van schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, fotografie, etsen en keramiek. Een fototentoonstelling rondom het prachtige, bosrijke Landgoed Het Hof in Bergen maakt onderdeel uit van de K10D. De Kunst10Daagse is een gratis toegankelijk kunstevenement, uniek in zijn soort en omvang. 

Beeldende kunst, literatuur, muziek en podiumkunsten

De Bergense School heeft bij uitstek bijgedragen aan het culturele en artistieke klimaat dat Bergen ook nu nog zo uniek maakt. In lijn met deze traditie biedt de K10D professionele kunstenaars, galeries en jong talent een podium met als uiteindelijke doel om de toegang tot beeldende kunst zo laagdrempelig mogelijk te houden.

De Kunst10Daagse ging in 1993 van start. Inmiddels ontvangt de K10D jaarlijks circa 40.000 bezoekers en is het een belangrijk onderdeel van het aanbod aan culturele evenementen in Bergen en Bergen aan Zee.

Zo is bijvoorbeeld het muziekfestival voor jong talent The International Holland Music Sessions niet meer uit Bergen weg te denken. Filmtheater Cinebergen is een van de mooiste filmtheaters van Nederland, en vertoont het beste van wat de wereldcinema te bieden heeft. Daarnaast zijn er talrijke galeries die ieder afzonderlijk Bergen interessant maken voor de kunstliefhebber. Museum KRANENBURGH met haar museale en educatieve functie is een plaats waar kunst zich kan presenteren, geen discipline uitgezonderd. Beeldende kunst, literatuur, muziek en podiumkunsten vinden hun weg naar dit gebouw met internationale allure aan de rand van het centrum. Hier vindt u ook het KunstenaarsCentrumBergen (KCB) dat al 75 jaar een begrip is. Bergen blijkt nog steeds aantrekkelijk voor kunstenaars van verschillende disciplines om zich hier te vestigen en daarmee Bergen als kunstenaarsdorp springlevend te houden.

De Kunst10Daagse van Bergen is verbonden met en komt voort uit deze rijke culturele en artistieke traditie. Bezoekers aan ons evenement nodigen wij uit; wandel nu alvast door de website, laat u inspireren en bezoek ons tijdens de K10D.


De expositielocaties, van particuliere woningen en tuinen tot restaurants, winkels en galerieën zijn gratis toegankelijk en dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De fototentoonstelling rondom Landgoed Het Hof is vanaf begin oktober te bezoeken. Kijk vooral ook onder “Nieuws” op deze website voor alle evenementen en het actuele programma.

Wie organiseert de K10D?

K10D kan alleen maar georganiseerd worden door de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers door het jaar heen en tijdens de K10D. Daarnaast is er een onbezoldigd bestuur van vier leden. Ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Voorzitter is Dick Min, penningmeester Sjaak Duin, lid/ICT Pim van Leeuwen, Anneke Prins, bureau K10D en Charda Jansen, Projectcoördinator K10D.

Algemeen mailadres: info@k10d.nl