skip to Main Content

Kunst10Daagse 2021 van 22 t/m 31 oktober

DE K10D 2021 GAAT DOOR!

Wat kijken we allemaal uit naar een K10D in Bergen en Bergen aan Zee! Vorig jaar waren we er zó dichtbij en wat was de teleurstelling bij deelnemers, bezoekers en bij ons groot, toen op het laatste moment alsnog moest worden besloten dat de K10D door de verscherpte maatregelen niet door kon gaan.

Wij hebben van de tussentijd gebruik gemaakt om te bedenken hoe we verder kunnen, rekening houdend met COVID-19, dat ons nog steeds bezig houdt. Daarom hebben we besloten ook dit jaar nog een keer een light versie te organiseren


WAT IS ER ANDERS?

Dit jaar zal de K10D plaatsvinden van vrijdag 22 tot en met zondag 31 oktober, dat betekent dat we de vaste herfstvakantie hebben verlaten. Voortaan is de K10D tien dagen aan het einde van oktober waarvan de 10e dag (de zondag) nog in oktober valt.  Wij zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan een betere spreiding van bezoekersstromen, zodat het – ook in tijden dat er geen pandemie is – meer ruimte aan bezoekers biedt. We zien nog even af van andere toevoegingen op de K10D dan exposities en tentoonstellingen. Helaas dus géén concerten, geen busjes, geen straattheater, maar wel onze beroemde kunstroutes!


WAT BLIJFT HETZELFDE?

We gaan door met het thema The Roaring Twenties, want die hielden destijds ook niet op na één jaar. En nu, in 2021, lijkt de maatschappij net als honderd jaar geleden naar een bevrijding te verlangen. Het einde van de grote coronapandemie is in zicht. Nieuwe ideeën over de samenleving lijken voorzichtig vaste grond te krijgen. Waar hopen kunstenaars in 2021 op? Hoe verbeelden zij de tijdgeest? Worden het de ‘Reset Twenties’ in plaats van de ‘Roaring Twenties’? Wij zijn heel blij dat ook museum Kranenburgh de fantastische tentoonstelling “The roaring twenties” die vorig jaar werd voorbereid aan het einde van dít jaar alsnog zal tonen. De tentoonstelling wordt samengesteld rond de afzonderlijke onderdelen design, /mode/kunst die vervolgens gezamenlijk tot een coherent geheel worden gevormd. Perfect dus voor de deelnemers aan de K10D om zich daardoor te laten inspireren en bij aan te sluiten. Natuurlijk staat het iedere deelnemende kunstenaar vrij het thema op te pakken. Maar wanneer je spannende nieuwe ideeën hebt om het thema toe te passen in je werk dan horen wij dat heel graag en kunnen we kijken hoe we daar extra aandacht aan kunnen geven. Mail ons dan naar: info@k10d.nl


INSCHRIJVEN

De inschrijving voor deelname opent op zaterdag 8 mei en sluit (onverbiddelijk) op zondagavond 6 juni om 24.00 uur.

De inschrijfkosten zijn

  • voor een individuele deelnemer € 100
  • voor een groep (4 deelnemers) € 240
  • voor elke extra deelnemer aan een groep (max 8 extra) €  60
  • voor een galerie (kvk-nummer is vereist) € 240

Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 8 mei via de website www.dekunst10daagse.nl . Lees de instructies eerst even goed door, voordat je begint met inschrijven, zodat je weet wat er nodig is om je inschrijving compleet te maken.

Kom je er niet uit, kijk dan eerst bij de meest gestelde vragen of lees de handleiding nog eens goed door. Kom je er echt niet uit? Mail dan naar:inschrijven@k10d.nl.

 

 

Back To Top