skip to Main Content

Cinebergen en de K10D

Ook de programmering van Filmtheater Cinebergen staat in het teken van de K10D, met o.a. Puck & Hans – Made in Holland over mode-iconen Puck Kroon en Hans Kemmink, Pavarotti, Itzhak en Het Pärt Gevoel.

Puck & Hans – Made in Holland (zo 27 – 13:30)
Peter Wingender volgde mode-iconen Puck Kroon en Hans Kemmink een jaar lang tijdens de voorbereiding van hun grote overzichtstentoonstelling. De documentaire toont niet alleen hoeveel Puck en Hans hebben betekend voor de Nederlandse mode, maar ook dat ze nog steeds een bron van inspiratie zijn voor ontwerpers van nu. Met o.a. Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf en Frans Ankoné.

Itzhak (za 19 – 13:30 | vr 25 – 13:30)
Itzhak verhaalt over het bijzondere leven van violist Itzhak Perlman. Perlman is geen doorsnee musicus. Hij speelt net zo gemakkelijk met popsterren als met pianiste Martha Argerich en treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en honkbalstadions. Hij loopt met krukken – op 5-jarige leeftijd werd hij getroffen door polio – maar dat heeft de zestienvoudig Grammy-winnaar er nooit van weerhouden een topcarrière op te bouwen.

Het Pärt Gevoel (zo 20 – 13:30 | za 26 – 13:30)
Arvo Pärt, de grootste componist van onze tijd, aan het werk terwijl de kunstenaars die zijn muziek uitvoeren of erdoor geïnspireerd worden, zoals o.a.  Tõnu Kaljuste, Candida Thompson en choreograaf Jiří Kylián, de verschillende aspecten van het fenomeen belichten dat de man is. Allen zijn zij op zoek naar het Pärt gevoel.

Pavarotti (zo 20 – 20:00)
In zijn meeslepende documentaire Pavarotti brengt de Amerikaanse regisseur Ron Howard een ode aan de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger ooit: Luciano Paverotti (1935-2007). In een vakkundige compilatie van (familie)archiefmateriaal, interviews en operaregistraties schetst hij een boeiend portret van een man die het leven omarmde.

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); www.cinebergen.nl, reserveerlijn: 072 589 63 10.

Back To Top