skip to Main Content

The Boulanger Legacy: violiste Merel Vercammen, pianiste Dina Ivanova en celliste Maya Fridman – zondag 23 oktober

Met The Boulanger Legacy brengen violiste Merel Vercammen en pianiste Dina Ivanova een programma rondom Lili en Nadia Boulanger, twee zussen die een unieke en bijzonder grote invloed hebben gehad op de muziek van de 20ste eeuw.

Werken van Lili en Nadia Boulanger, Grazyna Bacewicz,Leonard Bernstein en Astor Piazzolla.

Celliste Maya Fridman verrijkt het duo met haar spel in ‘Winter’ van Piazzolla.

Merel Vercammen is klassiek opgeleid, en heeft ook een voorliefde voor improvisatie. Ze speelde zowel met grote orkesten als in kamermuziek-setting en staat bekend om haar poëtische spel en haar zoektocht naar vele klankkleuren. Ze speelde op zeer uiteenlopende podia; van een papieren boot op de Waddenzee tot een koninklijk paleis in Roemenië en de Londense Wigmore Hall.

Dina Ivanova studeerde in Moskou en in Weimar en speelt al jaren samen met Merel Vercammen. Na het album Symbiosis, dat Vercammen en Ivanova in 2019 opnamen, verscheen in 2021 hun cd The Boulanger Legacy met de muziek die op dit concert te horen is.

Over dat album schreef de Volkskrant: ‘… Vercammen en Ivanova (spelen) jaloersmakend goed samen. Ze vinden timbres te over, van altvioolachtige diepte tot ijle hoogte. Mooi hoe ze van zelden gehoorde stukken een dwingend parcours maken.’ ****

 

Programma:

Lili en Nadia Boulanger: ‘The Boulanger Legacy’

Piazzolla: ‘Winter’ in de versie voor pianotrio

Maya Fridman en Merel Vercammen: improvisaties

 

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten: www.duinstreekkamermuziek.nl

 


Back To Top