Foto: Geert de Groot

Let op: Deze lezing is online uitverkocht. Een beperkt aantal kaarten is nog verkrijgbaar bij de Eerste Bergensche Boekhandel.

“Naar zachtheid en een warm omhelzen”

De nieuwe roman van Adriaan van Dis

De oorlog is voorbij, zij Ommie, ‘die gaan we hier vergeten.’
Een nieuwe jongen zou haar Adriaan worden.

Een negenjarige jongen wordt tijdens een inzinking van zijn door oorlogsherinneringen gekwelde vader opgevangen in het huis van zijn grootouders. Maar in het huis wacht hem een andere oorlog…

De bekende en veel gelauwerde schrijver Adriaan van Dis komt speciaal in het kader van de K10D op 25 oktober naar Bergen om te vertellen over zijn nieuwe boek ’Naar zachtheid en warm omhelzen’ . Van Dis zal over dit boek en over zijn eerdere werk geïnterviewd worden door Ivan Borghstijn. Deze unieke literaire avond vindt plaats in de Ruïnekerk Bergen. De Eerste Bergensche Boekhandel is aanwezig voor boekverkoop en de schrijver is bereid na afloop te signeren.

Over het boek: Een negenjarige jongen (Adriaan) wordt tijdens een inzinking van zijn door oorlogsherinneringen gekwelde vader opgevangen in het huis van zijn grootouders. Maar in dat huis wacht hem een andere oorlog: de vrouw die door de barse grootvader was aangenomen als ‘meid voor dag en nacht’ verzet zich steeds meer tegen haar dienende rol. Zij, Ommie, vervult de rol van grootmoeder en groeit uit tot vredestichter in de gehavende familie van haar broodheer.

In de reconstructie van Ommies leven en die ingrijpende zomer schakelt van Dis van vroeger naar nu en laat zo zien wat het heden zegt over het verleden.

Adriaan van Dis groeide op in Bergen en is de schrijver van een indrukwekkend literair oeuvre, waarin zijn jeugd in een uit Nederlands Indië gevlucht gezin en zijn reizen en belangstelling voor andere culturen de pijlers vormen. Hij ontving vele belangrijke literaire prijzen waaronder de Libris Literatuurprijs en de Constantijn Huygens-prijs voor zijn totale oeuvre.

Over Ivan Borghstijn: Ivan woont sinds kort in Bergen, maar is al zijn hele carrière werkzaam in het boekenvak en interviewde talloze schrijvers. Momenteel werkt hij bij Uitgeverij Van Oorschot.

25 oktober
Ruïnekerk

Toegang

€ 10,–

Aanvang

20:00 uur

Interview

Ivan Borghstijn

Na afloop signeert Adriaan zijn boeken.

Tickets bestellen

Alle beschikbare tickets zijn uitgegeven.