skip to Main Content

Eerbetoon aan Armando tijdens de K10D op vrijdag 25 oktober in de Ruïnekerk

Armando in woord en beeld.

‘Ik hoorde dat er geluisterd werd’

Schrijver, schilder, beeldhouwer, muzikant, film -en theatermaker Armando zou dit jaar negentig zijn geworden. Maar hij stierf op 1 juli 2018 in zijn atelierwoning in Potsdam. Daar vond ook het afscheid plaats van een van  de meest vooraanstaande en veelzijdige kunstenaars van onze dagen.

Als eerbetoon  in Nederland de voorstelling  ‘Ik hoorde dat er geluisterd werd’, een literair concert dat Armando en bayan en bandoneonspeler Oleg Lysenko hadden ontwikkeld.

Drie jaar traden zij er met veel succes mee op: Armando die voorlas uit zijn indrukwekkende oeuvre, Oleg Lysenko die muziek en literatuur met meesterhand in elkaar liet vervloeien. Als opening Armando’s filmgedicht ‘der Feldzug’, gerealiseerd door Victor Nieuwenhuijs.

De geplande reeks voorstellingen voor 2018 zou bijna geen doorgang vinden, Armando moest zich om gezondheidsredenen terugtrekken. Maar hij stond erop dat de tournee niet werd afgezegd.

Hij vroeg Cherry Duyns, zijn oudste vriend en Herenleed-partner de honneurs waar te nemen.

Cherry Duyns heeft aan de proza en poëzie van Armando zijn verhaal toegevoegd over een van de laatste reizen die zij maakten en enkele ontroerende scènes uit de film ‘Armando, portret van een vriend’.

Een eerbetoon, en een avond die het publiek bij blijft.

Klik hier voor een impressie van : “Ik hoorde dat er geluisterd werd” vastgelegd op 28.04.2019 door filmmaker Victor Nieuwenhuijs in de Kleine Komedie in Amsterdam.

Op vrijdag 25 oktober in de Ruïnekerk in Bergen

Houd voor de kaartverkoop de website in de gaten.

Foto:©Stephan Vanfleteren 

 

 

Back To Top