Open Dag Schrijvershuis

Projectmanager

Op de laatste zondag van de kunst10daagse is het voormalige woonhuis van dichter A. Roland Holst opengesteld voor publiek. Inmiddels is deze inspirerende plek al meer dan 18 jaar een verblijfplaats voor schrijvers, dichters en vertalers die er een maand lang in alle rust kunnen werken. Er zijn korte voordrachten te beluisteren van schrijvers en dichters die dit jaar in het huis verbleven:

 

12.00 uur – Illustrator/schrijver van prentenboeken Milja Praagman vertelt o.a. over haar nieuwste boek Magneetje, een schitterend geïllustreerde dichtbundel voor kinderen en over haar verblijf in het Roland Holsthuis.

 

14.00 uur – Willemijn van Dijk is oudhistoricus en schrijver. Ze publiceerde Via Roma. De geschiedenis van Rome in 50 straten en De opvolger, een literaire biografie van keizer Tiberius. In 2019 verscheen haar historische roman Het wit en het purper, die werd bekroond met de BNG Literatuurprijs 2020.

 

16.00 uur – Marijke Schermer is roman- en toneelschrijver. Zij is bekend van haar lovend ontvangen romans Noodweer en Liefde, als dat het is. Dit jaar verscheen van haar in de mooie Terloops-reeks (Van Oorschot) Gods wegen, over het Brabants Kloosterpad en veel meer.

 

De open dag wordt gerealiseerd door het A. Roland Holst Fonds i.s.m. het Bert Schierbeek Fonds. Van beide fondsen zijn bestuursleden aanwezig om u welkom te heten. Ook is Jan van der Vegt, biograaf van Roland Holst, aanwezig om tekst en uitleg te geven over het huis en zijn kleurrijke bewoner.

Foto: Annaleen Louwes

 

Open Dag Schrijvershuis Nesdijk 7, Bergen nh

Zondag 31 oktober: 11.00-17.00 uur

Toegang: vrij

www.rolandholstfonds.nl