Rabobank blijft K10D steunen

Projectmanager

Het langdurige partnerschap tussen de coöperatieve Rabobank en de Kunst10Daagse krijgt opnieuw een driejarig vervolg.

Mede door Corona is er voor de K10D veel onzekerheid. Voor de vrijwilligersorganisatie is de toezegging daarom van grote betekenis. De steun is een belangrijke basis om dit evenement te blijven organiseren. Niet alleen voor de door Corona aangepaste editie van 2020 die van 9 t/m 18 oktober plaatsvindt. Ook voor de drie navolgende jaren is het partnerschap opnieuw verlengd.

Meerdere partners nodig om toekomstbestendig te blijven

Afgelopen maandag, bij Museum Kranenburgh in Bergen, zetten Jan Klaver (Directeur Particulieren Rabobank Alkmaar e.o), en Dick Min (voorzitter K10D) hun handtekening onder het vernieuwde sponsorcontract. “Wij hechten veel waarde aan de langdurige samenwerking met de K10D. Het is een prachtig evenement dat bijdraagt aan het imago van Bergen als kunstenaarsdorp. Het is een marketingmiddel voor de gemeente; voor de culturele en kunstsector maar ook voor de ondernemers, de horeca en het toerisme in en rondom Bergen. Het evenement trekt veel publiek, niet alleen uit de regio maar uit het hele land”, zegt Jan Klaver.

Dick Min is als voorzitter van de K10D erg blij met de trouwe steun van de Rabobank. “Tegelijkertijd worden we ook uitgedaagd. Rabobank vindt het belangrijk dat er een bredere lokale gedragenheid voor de K10D komt. Naast de Rabobank hebben we nu steun van de gemeente Bergen en van enthousiaste sponsors zoals Centrum Oosterwal en Albert Heijn en een aantal particuliere sponsors. Maar om meer toekomstbestendig te worden, is het wenselijk dat de K10D op steun van meerdere partners kan rekenen. De lokale gemeenschap  versterken, passend bij de coöperatieve spirit van de bank”. De Rabobank zet zich daar graag samen voor in.

Presentatie Kunst10Daagse catalogus 2020
Traditiegetrouw werd bij het museum ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de K10D kunstcatalogus, dit jaar in de vorm van een uitneembare katern in de Kunst- & Museumkrant, te presenteren. Jan Klaver mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Uniek voor 2020: hij is gratis verkrijgbaar, niet alleen op de bekende distributieplekken in Bergen en Bergen aan Zee, maar ook in alle musea en galerieën in Noord-Holland. Deze bijzondere samenwerking heeft de K10D door kunnen zetten naar de Bergense Flessenpost. In de Flessenpost KUNST-special is de K10D locatiekaart en het kunstenaarsoverzicht ook opgenomen.

De K10D-2020 vindt in aangepaste COVID-19 vorm plaats van 9 tot en met 18 oktober 2020. Locaties zijn open van 11 uur tot 17.00 uur. Meer informatie: www.dekunst10daagse.nl.