Kunst10daagse opening en program Steven De Peven’s Thygmofiliaal in Taverne

Projectmanager

 

Het Thigmofiliaal betreft de grootste groepsexpositie in de kleinste tentoonstellingsruimte in Bergen. Hoewel paradoxaal, het Thigmofiliaal is wel degelijk vernoemd naar de ‘thigmofiel’, wat staat voor het antoniem [d]van de claustrofoob. Steven nodigt u dan ook uit om plaats en ruimte te nemen voor het beschouwen van Bergen’s grootste groepstentoonstelling in de kleinste tentoonstellingsruimte.

De opening vind plaats op vrijdag 18 oktober met kleine glaasjes en hapjes en DJ’s. Voor het officiele gedeelte neemt Mariëtte Dölle, directrice van museum Kranenborgh het woord en de daad.

Het betreft een mini bioscoop waar een show vertoond zal worden. Deze show bevat beelden van collega-makers van Steven. Iedereen heeft 1 kunstwerk ingeleverd die tevens beschikbaar zal zijn voor verkoop. De werken variëren van foto’s, tekeningen, video’s, installaties en of sculpturen. Enkele namen van de deelnemers die meedoen aan de groepstentoonstelling:

Seeger Baas, Koos Buster, Willem de Haan, Gummbah, Bart Eysink Smeets, Jeroen Opstelten, Leonard Bedaux, Abel Minnee, Steven van Lummel, Frederique Olthuis, Abel Minnee, Michiel Romeyn, Willem de Haan

Op donderdag 24 oktober zal Steven de Peven een talkshow presenteren in de Taverne. In deze editie zal hij zijn kompaan Maxim Hartman uitnodigen om te spreken over kunst en de neven-effecten hiervan. Steven zal bijgestaan worden door Laszlo Brinkhof, onderdirecteur van De Parade. Laszlo zal de Talkshow live streamen zodat heel de wereld kan meegenieten van artistiek gevoelige onderwerpen die aan het licht worden gebracht.

Steven de Peven is de artiestennaam van Steven van Hulle. Onder de naam Awanto3 geniet hij internationale bekendheid als DJ & producer en treedt hij wereldwijd geregeld op in clubs en festivals. Als kunstenaar is hij bekend om zijn kenmerkende stijl van ironisch interactieve interventies in het alledaagse. Zijn installaties en concepten reizen het land door en waren ook te zien op festivals als Lowlands, Lentekabinet, Awakenings en Dekmantel. Ook is zijn werk reeds vertoond in Het Stedelijk Museum, Van Gogh op vrijdag, Melkweg Galerie, De Brakke Grond, Vrienden van Bavinck, Design week Lille en Bienale Milaan.. to name a few

Tijdens de Kunst10Daagse zijn er in de Taverne ‘s avonds optredens van:

18 oktober, DJ’s: Dansen met Thank God It’s Kunst10daagse

19 oktober, Live Music: Matt Woods Band (USA),

20 oktober: Live Music: Rayn & The Flavors Of Soul, funk

23 oktober: Live Music Sam & Julia, prachtige Americana

24 oktober: kunstenaarsnetwerkborrel en aansluitend talkshow met Maxim Hartman over kunst

25 oktober: Live Music: Laura Kits & Band, zij presenteren nieuw werk

26 oktober: Live Music: Red Hot Chili Neppers, Under The Bridge, Californication

27 oktober: Live Music: Emile Den Tex & Friends spelen eigen nummers en covers van o.a. Van Morrison, J.J. Cale, maar ook eigen black pearls